Milaan - San Remo 2015

»

milaan san remomilaan san remoMilaan-San Remo 2015 wordt verreden op zondag 22 maart. Het is de eerste echte wielerklassieker van het seizoen, bijpassend genaamd La Primavera – ofwel, De Lente. De race vond voor het eerst plaats in 1907 en op 22 maart 2015 zien we de 106e editie. Doordat de finish op de Via Roma is getrokken ligt de 3,7 kilometer lange bestijging van de Poggio 4 kilometer dichter bij de meet dan vorig jaar. Op de top is het nog 2 kilometer. (Route- / profielkaartjes)

In 2014 won Alexander Kristoff, vóór Fabian Cancellara en Ben Swift, na een loodzware race in beestenweer.

Milaan - San Remo 2015


Peter Sagan, Tinkoff's nieuwe Cancellara
Sagan voelt zich thuis bij Tinkoff
Milaan - San Remo 2015: Parcours
Milaan - San Remo 2015: Parcours bekend – Poggio in diepe finale
Gilbert wil Milaan-San Remo, Vlaanderens Mooiste én Parijs-Roubaix
Milaan - San Remo: Recente winnaars
Voorjaarsklassiekers op komst!
Milaan - San Remo: Italiaanse koers kleurt oranje

Milaan – San Remo 2015: Afbeeldingen en meer!

Klik op de afbeeldingen om te vergroten.


Peter Sagan, Tinkoff's nieuwe CancellaraPeter sagan7/12/2014 - Matti Breschel reed in 2011 en 2012 voor Rabo, maar was voor de rest vooral actief voor Saxo. Ook in 2015 rijdt de 30-jarige Deen voor het team van Bjarne Riis en hij heeft vol vertrouwen in de nieuwe aanwinst Peter Sagan.Peter Sagan, Tinkoff's nieuwe Cancellara Lees meer »
Sagan voelt zich thuis bij TinkoffPeter sagan3/12/2014 - Peter Sagan is met zijn team bezig aan een trainingskamp op Gran Canaria. Over zijn prestaties dit seizoen is hij gematigd tevreden, maar hij verwacht voor 2015 vuurwerk te brengen met zijn nieuwe team Tinkoff-Saxo. “Ik vind dat we het beste team voor de klassiekers hebben. En Bjarne Riis is een topcoach en topstrateeg."Sagan voelt zich thuis bij Tinkoff Lees meer »
Milaan - San Remo 2015: ParcoursMilaan - San Remo 2015 - Poggio Milaan-San Remo is op 22 maart de eerste van de grote klassiekers. De finish van 'La Primavera' is na 293 kilometers op een plek vol historie: de Via Roma. Dat kan een belangrijk gevolg voor het koersverloop hebben: de finish ligt nu 2 in plaats van 3 kilometer van de afdaling van de Poggio. Dat moet aanvallers in de kaart spelen. Toch zal het voor hen ook deze editie lastig blijven om de sprinters te slim af te zijn. Extra heuvels om de finale zwaarder te maken zijn er immers niet.Milaan - San Remo 2015: Parcours Lees meer »
Milaan - San Remo 2015: Parcours bekend – Poggio in diepe finaleAlexander Kristoff28/11/2014 – Vandaag maakte de organisatie van Milaan-San Remo het parcours van 2015 bekend. De finale biedt als vanouds de Cipressa en de Poggio, al ligt die laatst klim wat dichter bij de meet dan de afgelopen jaren.Milaan - San Remo 2015: Parcours bekend – Poggio in diepe finale Lees meer »
Gilbert wil Milaan-San Remo, Vlaanderens Mooiste én Parijs-RoubaixPhilippe Gilbert19/11/2014 - Philippe Gilbert zet de laatste jaren al zijn pijlen op de Ardense klassiekers. Maar tegen Het Laatste Nieuws laat hij zich ontvallen dat hij liefst voor winst zou gaan in de op zijn palmares ontbrekende klassiekers: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.Gilbert wil Milaan-San Remo, Vlaanderens Mooiste én Parijs-Roubaix Lees meer »
Eerdere artikelen
Milaan - San Remo: Recente winnaars
Voorjaarsklassiekers op komst!
Milaan - San Remo: Italiaanse koers kleurt oranje