»

milaan san remoDe 105e Milaan-San Remo telde 294 regenachtige kilometers. Mark Cavendish overleefde de Cipressa en de Poggio, maar was te uitgeput om in San Remo serieus om de zege te kunnen sprinten. Peter Sagan hetzelfde verhaal. In een select gezelschap was outsider Alexander Kristoff de beste en de Noor schreef Milaan-San Remo 2014 overtuigend op zijn naam, voor Fabian Cancellara en Ben Swift. (Route- en profielkaartjes)

Klik op ‘Alexander Kristoff wint regenrit!’ voor het complete verslag en de top-10.

Milaan – San Remo 2014: Afbeeldingen en meer!

Klik op de afbeeldingen om te vergroten.


23-03-14, door Coen Harleman
Alexander Kristoff wint Milaan San RemoDe 105e Milaan - San Remo telt 294 regenachtige kilometers. In de loodzware koers overleeft Mark Cavendish de Cipressa en de Poggio, maar hij is te uitgeput voor een sterk slotschot. Die is van de outsider Alexander Kristoff: de Noor schrijft Milaan-San Remo 2014 overtuigend op zijn naam.

19-03-14, door Coen Harleman
milaan san remo poggioGeen sprinters maar klimmers zouden er op 23 maart met de zege vandoor gaan in Milaan-San Remo. Dat was de verwachting nadat de koersorganisatie, RSCSports, in 2013 meldde dat de 5 kilometer lange Pompeiana dit jaar in het parcours werd opgenomen. Veel sprinters gaven vervolgens aan de als sprintersklassieker te boek staande wedstrijd te mijden. Totdat de organisatie alsnog besloot de berg uit het parcours te schrappen. Het wegdek op de Pompeiana is te slecht, waardoor de renners toch weer over de vertrouwde wegen rijden.

19-03-14, door Coen Harleman
Peter Sagan Milaan San Remo favorietDe uitkomst van Milan-San Remo voorspellen is, meer nog dan bij andere koersen, een ongewis avontuur. De afgelopen jaren zijn er flink wat outsiders met de hoofdprijs vandoor gegaan. Touretappe.nl presenteert renners die in aanmerking komen om de 294 kilometer lange editie van 2014 te winnen. Sagan, Cavendish, Degenkolb, en... zou Tom-Jelte Slagter kunnen stunten?

18-03-14, door Kevin Fox
VoorjaarsklassiekersHet fietsseizoen staat op het punt van uitbreken, net als de lente. En niet alleen de frisse lentelucht is veelbelovend, er hangt een positieve vibe rond het fietsen. Dat maakt de voorpret alleen maar groter. Laat het nieuwe wielerseizoen maar komen!

18-03-14, door Coen Harleman
Mark Cavendish De zege in La Primavera 2014 wordt de 23e maart bevochten. Onder de deelnemers zijn o.a. Bauke Mollema, André Greipel John Degenkolb en Mark Cavendish (foto). Touretappe.nl presenteert de lijst van renners die in de 105e editie van Milaan-San Remo starten.

Eerdere artikelen

Milaan - San Remo: Recente winnaars
Milaan - San Remo: Italiaanse koers kleurt oranje