Tour de France - Parcours etappe 4: Ploegentijdrit Nice

geschreven door

Tour de France 2013 etappe 4 PloegentijdritTour de France 2013 etappe 4 PloegentijdritOp dinsdag 2 juli zet de Tour de France van 2013 voet aan vaste wal voor de 4e etappe! Na de etappes op het mooie Corsica is het nu tijd voor een ploegentijdrit van 25 kilometer in en om Nice. (Route- / profielkaartjes)

Tour de France parcours etappe 4: ploegentijdrit Nice (25 km)

Nice

Iedereen die wel eens in Nice geweest is herkent de aankomstzone van deze touretappe: de Promenade des Anglais. De naam van de kilometerslang boulevard aan de Middellandse Zee stamt nog van de allereerste toeristen die de Côte d’Azur wisten te vinden: rijke Engelsen. In de tweede helft van de 18e eeuw kwamen ze overwinteren. Nu is La Prom, zoals de locals de boulevard kortweg noemen, het decor waar op mooie dagen gefietst, geskate, hardgelopen en geflaneerd wordt. O la la, Niçois!

Parcours

De start van de ploegentijdrit is op Place Macena en via Avenue de Verdun en Rue Maccarini trappen de renners naar Rue de la Buffa. Linksaf richting de Promenade des Anglais en die wordt gevolgd tot bij het vliegveld, waar de renners rechtsaf de Route de Grenoble inslaan. Over de Provencaalse uitlopers van de Alpen rijden ze richting Gare de Saint-Isidore. Bij het nieuwe stadion van voetbalclub Nice, Stade Alianz Riviéra, gaat het rechtsaf en via de Avenue de Sainte-Marguerite voert de route weer terug naar de Promenade des Anglais.

Al met al is deze 4e touretappe een etappe over 25 vlakke kilometers over voornamelijk rechte wegen. Dat wordt dus flink gassen voor de ploegen in deze ploegentijdrit.

Ploegentijdrit in de Tour van 1981

In 1981 vond de Grand Départ van de Tour plaats in Nice. Het Nederlandse Raleigh-team was een paar dagen later de winnaar van de ploegentijdrit, waarna Gerrie Kneteman vier dagen in de gele trui reed. Inspirerend weetje, Blanco?

Tour de France 2013 etappe 3: Afbeeldingen

Klik op de afbeeldingen om te vergroten.

Tijdsschema etappe 4

Onderstaand ziet u het verwachtte tijdsschema voor deze etappe. De tijden zijn gebaseerd op de snelste en langzaamste schema’s. De ploegen starten om de 4 minuten.

km. Plaats Beschrijving snelste langzaamste
0,0 Nice vertrek 1e ploeg 15:15 15:15
25,0 Nice aankomst 1e ploeg 15:47 15:48
0,0 Nice vertrek ploeg met gele trui 16:39 16:39
25,0 Nice aankomst ploeg met gele trui 17:11 17:12

Gerelateerde artikelen
<b>Frankrijk</b> <b>Frankrijk</b> <b>Frankrijk</b>
Delen: